Nuffnang ads

Nuffnang ads..klik je..tak kena bayar pun..

Jumaat, 31 Disember 2010

Balik ke UTHM ku sayang..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


cuti semester dah hampir habis..
tinggal 2 hari je lagi..
hari isnin dah start kelas..
tak sabar dah ni nak belajar..
semangat berkobar giler2..hahahaha..
esok pagi akan balik ke UTHM kat Parit Raja kat Batu Pahat kat Johor..
perasaan malas nak balik ada lagi ni..
bukan sebab nak cuti lagi..
tapi disebabkan malas nak drive time hujan ni..
sejuk duk dalam aircond..
mulut berasap macam duk kat negara mat saleh..hahaha..
doakan selamat sampai ye..
selamat malam semua..

Rabu, 29 Disember 2010

Bila bangun pagi...

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

bangun je pagi hari ni terus bersiap nak keluar..
dah balik terus masuk bilik on laptop..hehehe..
pagi tadi g servis my black horse..
hari sabtu ni nak jalan jauh lagi..
akan balik semula ke batu pahat yang dirindui selalu..hehehe
dari pagi sampai ke petang sabtu la tak leh nak online..

ni tauke bengkel duk servis..nama dia Ah Seng..

lepas siap servis tadi g bersiar2 kat pantai jap..
cuaca hari ni hujan kat rumah tapi cerah kat pantai..
aku macam biasa la..
berbaju, berseluar pendek dan bersandal ala2 mat saleh gitu duk lepak sorang2..hehehe..
seluar pendek yang bawah lutut ye..hehe
tak ramai sangat orang kat pantai hari ni..
biasanya hari minggu baru ramai..


ni pantai teluk gadung..depan uitm dungun..cantik kan..

hensem tak??hahaha..available lagi ni..kalau berkenan PM me ok..hehehe..

sape2 yang nak melancong ke terengganu n perlukan pemandu pelancong boleh cari aku..
tapi aku lebih tahu negeri lain berbanding negeri sendiri..hahaha
sekarang ni kat rumah tengah hujan selebat2nya..
perut dah menyanyi lagu john lennon..
nak g lunch dulu ye..
sekian..

Selasa, 28 Disember 2010

Azam tahun 2011???

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


3 hari lagi tahun 2010 akan melabuhkan tirai..
muncul la tahun 2011..
dah ramai orang yang berbicara pasal azam baru..
azam lama dah setel ke belum..
tahun baru ramai yang nak azam baru..
tapi azam lama yang tak tercapai lagi tu dibiarkan camtu je..
ape kes tu bro @ sis??

nak tau apa azam tahun 2011 aku??
sorry la aku takde azam tahun mat saleh ni..
aku tak pandai nak berazam2 ni..
yang aku nak buat aku buat..
kalau ada azam pun aku tak berazam nak buat..
sama la macam takde azam kan..
aku suka buat benda yang spontan..
tak payah nak fikir lama2..

satu lagi aku nak sentuh..
setiap tahun baru mat saleh korang berazam baru..
tahun baru islam korang ada azam tak??
kalau ada tu alhamdulillah la..
pentingkan dulu tahun islam dari tahun mat saleh tu..
ni tahun baru mat saleh nak sambut meriah2..
tahun baru islam taknak sambut pun..
mentang2 la tahun baru mat saleh boleh berjoget kat konsert2..
boleh pakai pakaian menjolokkkk mata..
bukan semua, sebilangan kecil je..hehehe
tahun baru islam takleh..
kena g masjid..hehehe..

diri sendiri pun tak betul lagi ni..
tapi tak betul pun tak pernah sambut tahun baru lagi..hehehe
renung2kan dan selamat beramal..hehehe
 

Isnin, 27 Disember 2010

Bila result dah keluar....

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


setelah lama menunggu..
setelah tiap2 hari check tapi tak de..
hari ni result dah kuar..
seperti yang dijangka..
result tak lepas target..
bukan sikit tapi banyak yang tak lepas..
jelesnye kat orang lain yang dapat lagi tinggi..
semua ni kesilapan diri sendiri..
jangan nak salahkan benda lain..
camni la kalau awal sem main2..
pastu dah nak final exam baru nak study..
overall memang langsung tak memuaskan..
harap2 sem depan akan lepas target..
tension jugak tiap2 sem tak lepas target ni..
tapi syukur alhamdulillah la..
sekurang2nya tinggi juga la dari orang yang dapat lagi rendah..
think positive..hehehe..
nak tau tak resultnye dapat berape??
takyah tau la kan..
tak tinggi pun..
tak dapat 1st class pun..huhuhuhu..

kepada teman2 seperjuangan jom kita study dari awal sem depan..
kepada yang baru dapat result tu..
jangan sedih2..
dapat rendah pun kita happy je..
there's no problem..only solution..
majulah cikgu untuk negara..hahaha

Sabtu, 25 Disember 2010

my love...

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

ni la my love..hahaha..
cantik x..hehehe..
nama dia BenQ joybook S32 Series..
dah 2tahun lebih aku guna..
masih tip top..
pernah format sekali je sejak dibeli..
tu pun sebab OS asal guna linux..
lepas beli terus format sebab tak pandai guna linux..
sekarang guna OS window vista home premium..
RAM dah upgrade jadi 3gb..
harddisk cuma 160gb..
masa tu harga ni RM2299..
sekarang tak tahu la berape..
rasanye harga tak jatuh..
yang paling dibangga apabila tengok laptop kawan2 yang lain brand asyik kena format je..
my love masih tiptop walaupun tak format n anti virus macam 'hidup segan mati tak mahu'..
memang berbaloi sangat2 la beli ni..

ni dekstop bckground..
yeah..you'll never walk alone..
i'm a liverpool fan..hehehe...
siap ade jadual game liverpool lagi ni..
hahahahaha...
tahun ni macam tahun lepas..
prestasi liverpool tak memuaskan..
aku tak berape nak suka manager baru ni..roy hodgson..
duk mengarut pasal liverpool pulak..
sambung balik pasal my love..
lasaknya memang tahan lasak..
bentuknya memang menawan..
perfomance nye memang high..
dalam kelas aku sorang je yang pakai model ni..
dulu aku beli pun sebab taknak sama nga orang lain..
aku rasa kat malaysia ni tak ramai yang guna model ni..
ada tak geng2 bloggers yang guna..
apa2 pun thanks to my love sebab layanan mu yang tiptop..

cukup la setakat ni memperkenalkan my love..
sekian terima kasih..

Jumaat, 24 Disember 2010

Rasa bersalah yang amat sangat..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara...
malam ni rasa bersalah yang amat sangat..
entri ni ditujukan khas untuk bulan..
malam tadi bulan dah upgrade template blog ni..
tapi terpaksa kena tukar balik..
ni semua sebab tuan blog ni la yang suka menyusahkan orang..
tak pasal2 bulan dah bersusah payah tadi..
maafkan fir ye bulan..
minta maaf sangat2..

ni bunga untuk bulan..i'm sorry..


Khamis, 23 Disember 2010

feel like loser..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
malam ni perasaan lain macam sikit..
mungkin sebab boring kot..
tapi rasa macam loser la..
mungkin petanda result yang mungkin akan kuar esok banyak sangat lari dari target..
oh sayangku result..
nape lambat sangat ko kuar..
tau tak aku tiap2 hari check nak tengok ko dah kuar ke belum..
cukup cite pasal result..
nanti dah kuar akan ada 1 entri untuk mu sayangku result..

malam ni tiba2 down la..
nasib baik teman baik ku dunhill ada membantu..
tapi xde effect sangat sebab dah bersama tiap2 hari selama 10tahun..
tapi baik ada la dari takde peneman..
i'm a loser..
and i'm not what i appear to be..

Rabu, 22 Disember 2010

Bestnya jadi kanak-kanak..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
petang tadi tengah syok duk melayan anak buah yang kecik fikiran melayang ke zaman budak2..
peristiwa yang paling aku ingat masa g shoping kat supermarket ape ntah kat kuala terengganu..
sekarang dah takde dah rasanya supermarket tu..
masa tu family aku memang orang susah..
masa tu dalam tahun +-1995..
aku pun dah lupa..
yang aku ingat lagi masa tu aku mengamuk sebab nak beli mainan ultraman yang harga RM100++..
ayah aku taknak belikan..
aku pun apa lagi..
nangis la dari supermarket tu sampai rumah sedare aku..
nak jugak ultraman tu..
ingatkan balik memang lawak la..
nasib baik kecik lagi masa tu..hehehe..
budak2 sekarang best..
mainan mereka ps2,psp..
aku dulu lori dan pistol wat sendiri guna kayu..hehehe..
kreatif kan..puji diri sendiri pulak..hehehe..

ni anak sedare aku..hensem macam pak sedare dia x..hehehe..

budak ni baru je umur setahun lebih..
ada budak ni rumah jadi makin meriah..
tapi 28/12/2010 ni budak ni dah nak balik rumah dia kat n9..
mak bapak cikgu..
awal tahun dah start mengajar..
sekian sahaja sesi merepek untuk kali ini..

Selasa, 21 Disember 2010

Demam dan Muntah..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

musim demam dan muntah kembali lagi..
semalam aku demam tapi tak muntah..
nasib baik demam sehari je..
tadi abang ipar aku pulak..
demam n muntah..
sebelum ni adik n anak sedare aku yg muntah..
ni baru dalam rumah aku..
jiran2 aku pun ramai jugak yang kena camni..
aku Alhamdulillah dah sihat.
tapi tenaga masih tak mencapai tahap maksimun..hehehe...
kepada yang di luar sana..
berhati2 la kamu..kalau demam makan ubat..
sekian saje laporan demam dan muntah dari terengganu..
saya mohd firdaus bin a. wahab dari tv99..hehehe

aku jadi blogger????

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
macam mana aku boleh jadi blogger..
sebelum tahun 2010 ni aku tak tahu ape2 pun pasal blog ni..
hahaha..memang jakun kan..
aku bukan la orang yang suka explore bab2 internet n komputer..
aku asalnye lebih suka jalan2..
dah ada blog ni je baru jadi hobi baru..hehehe..
camni kisahnya..
aku diperkenalkan nga blog oleh seorang awek..
masa tu memang aku tak tau ape2..
dia suruh aku baca 1 blog ni..
aku pun baca la..
tiap2 hari aku follow up blog tu..
sampai sekarang pun aku follow up lagi tapi hanya sebagai silent reader..hehe..
pastu dah syok baca baru la terdetik dihati nak ada blog sendiri..
akhirnya bulan 11/2010 tertubuh la blog ni..
apa2 pun aku nak ucapkan terima kasih kat awek yang pernah bertakhta dalam hatiku walaupun tak lama..
tanpa dia rase2nye blog ni tak wujud kot..hehe..
tiba2 teringat plak kenangan lama..
walaupun takde la lama sangat..hehehe..
ape2 pun cikgu yang baik mesti jadi baik..hehehe
merepek je malam2 ni..
yeah..belajar sampai mati...

Isnin, 20 Disember 2010

Sape nak makan kambing golek..hehehe..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

sape nak makan kambing golek..
best sangat2..
tengok gambar kat bawah ni..
saje nak bagi korang jeles..hehehe..
gambar ni dah lama pun..
dalam bulan 6 tahun ni jugak..
tengah geledah laptop jupe pulak gambar ni..
tu yang jadi nak post kat blog ni..
ni masa cuti sem..
g melancong kat kulim kedah..
aku dulu 3 tahun duk penang, setahun duk kulim..
lokasi kat air terjun sedim..
ni bersama teman2 sepekerjaan dulu..hehehe..
diorang yang sponsor sebab gaji diorg baru naik..
takde ke sape2 nak ajak wat camni lagi..
best ni..tak tipu pun..hehehe..

ade bran x...

tapi lepas aku makan kambing ni dalam 2-3hari jugak la aku sakit tekak..
cakap pun suara macam tak nak kuar..
best punye pasal la ni..hehehehe..
sape2 yang nak bbq kambing jangan lupa ajak aku ye..
sekian saje untuk kali ni..

Sabtu, 18 Disember 2010

Hujan Rahmat..yeay..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
sejak balik kampung ni hujan turun tiap2 hari..
hari khamis panas lagi..
start hari jumaat sampai hari ni hujan je..
hujan ni macam menyambut kepulangan ku..hehehe..
ni la hujan rahmat..
semalam walaupun hujan sempat jugak g tengok2 pantai..
dah lama tak g tengok..
memang best..
angin yang kuat berserta deruan ombak yang mengganas..
ombak memang besar..
orang yang pro berenang pun boleh lemas..
air yang biru bertukar jadi coklat sebab terlalu banyak bercampur nga air sungai di muara..
ombak besar sampai atas jalan pun ada air pantai tu..
masa ni sape2 yang nak mandi pantai memang nak cari nahas la..
musim2 hujan ni duk je kat rumah..
tak yah g jalan2..hehehehe..
malam ni nak g ronda2 kat pantai lagi..
sape nak ikut jom la..
pantai teluk lipat n teluk gadung dekat nga uitm dungun..
jom ramai2..hehehe..

ni ada gambar ombak yang sempat di snap..



sekian saja untuk kali ni..wasalam..

i'm back..hehehehe..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
yeah i'm back but internet slow like snails..hehehe..
baru je 2 hari tak leh bloging..
dah rindu giler..
sampai sanggup g beli sim kad celcom baru semata2 nak online..
tapi lupa sim kad celcom baru takde 3g..
kena g centre tukar sim 3g..
tu yang jadi lembab semacam je internet ni..
nak blogwalking memang tak dapat la..
tapi nasib baik la dapat update entri baru..hehehe..

ni aku nak cite perjalanan balik kampung sikit..
pagi tu ingatkan nak bertolak awal la..
tapi terlajak tido plak..
bangun tido pukul 11..
masa tu barang semua tak kemas lagi..
punye la laju mandi n kemas barang..
11.30 pagi aku dah bertolak dari batu pahat menuju ke terengganu..
sampai muadzam shah dalam pukul 2.30 pm..
kat muadzam hujan memang tersangat la lebat..
sampai jalan pun tak nampak..
sampai kuantan pukul 3.30 pm..
berhenti ambik anak sedare ja..
dia nak ikut balik kampung..
bertolak dari kuantan 4.30pm n sampai rumah aku 6.30pm..
Alhamdulillah perjalanan selamat..
terima kasih semua yang mendoakan perjalanan aku selamat..
sampai sini saje untuk kali ni..

ni bekalan aku atas kete..makan ni je..sampai rumah baru makan nasi..

ni la sepanjang perjalananku..hutan n sawit je..hehe

ni hujan lebat kat muadzam shah..

Rabu, 15 Disember 2010

Balik kampung..bercuti selama 2 minggu..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara...
walaupun mata dah mengantuk tahap gaban tapi aku gagahkan jugak untuk tulis entri ni..
mungkin ni entri last untuk tahun ni..
esok aku dah nak balik kampung..
kat kampung takde internet..
awal bulan 1 baru la balik sini balik..
sedihnye meninggalkan blog selama 2 minggu..
tapi apakan daya..
dah lama tak balik kampung..
cuti raya haji pun tak balik..
ni aku dikira org yang terlewat balik..
orang lain semua dah balik awal..
tinggal aku nga roomate aku sorg je..
esok pagi drive sorang2 dari batu pahat ke terengganu..
tapi tak jauh pun..
6 jam perjalanan je..
biasenye aku drive tanpa henti..
nak berhenti malas sebab sorang2 je..
dah la sepanjang perjalanan tu hutan je..
lalu ikut muadzam shah..
memang hutan la..hehehe..
minta korang semua doakan aku selamat sampai ke destinasi ye..
sepanjang blog ni tak berpenghuni sila2 la jenguk ye..
up kan traffic..hehehe..
tolong jaga keselamatan blog aku ni ye..hehe..
terima kasih banyak2 ye kawan2..
sayang kamu semua..
take care..


berjumpa lagi pada masa akan datang..

Selasa, 14 Disember 2010

camni la jadinya lepas kem pemantapan jati diri..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
Alhamdulillah akhirnya kem pemantapan jati diri dah melabuhkan tirai..
ni la kesanya kem ni..hahahaha..










mantap tak bakal2 cikgu ni..hahahaha..

Ahad, 12 Disember 2010

kem pemantapan jati diri

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
hari ni aku tak leh nak blogwalking..
ni jap lagi kena g basuh otak pulak..
 dari pagi sampai malam..
pastu sambung esok pulak..
 ingatkan kem ape..
rupa2nya kem biro tata negara..
 hampir2 bersih dah otak aku ni..hehehe..
 ok semua bertemu malam ni sekiranya otak ku masih ok..
hehehehehe..
 biro tata negara memang best sangat2..
sesuai sangat dengan aku yang tak suke dengar cramah..
hahahahaha..


just for variety..hehe

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

ni post untuk saje2 je..hehehe..

korang tengok gambar ni..

korang rase ape budak 2org ni nak buat..
hahahahahaha..
bebas untuk berikan pendapat anda..
tapi pastikan tidak terlampau sangat ye..hehe..

Sabtu, 11 Disember 2010

Novel

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..
mesti ramai yang suke baca novel kan..
aku ni baru je suke baca novel..
baca time boring je..
aku abiskan baca 1 novel setengah hari je hari ni..
1 rekod la bagi aku..
orang lain mesti lagi power2 kan..
novel ni tak la tebal sangat..
544 m/s je..
aku baca novel Ramlee Awang Murshid..
tajuk dia Rayyan Fantasi..
cite dia not bad la..
best jgak la aku baca..
tapi ending aku tak berape nak suke sangat..
sama la macam novel Ramlee yang aku baca sebelum ni..
tajuk 9 nyawa..
ending jugak yang aku tak suka..
tapi overall semua ok la..
promote novel Ramlee Awang Murshid sikit..hahaha

ni novel aku baru abis baca..

ni yang aku baca bulan lepas..

ni yang aku tak baca lagi..

Jumaat, 10 Disember 2010

camne nak bagi badan berisi sikit???

asslamualaikum w.b.t.. pembuka bicara..
pagi tadi baru la aku perasan yang aku ni kurus sangat2..
nampak banyak tulang..hehehe..
camne nak bagi badan berisi sikit..
selera makan memang kuat..
makan memang banyak..
tapi badan tak naik2 pun..
berat sama je macam yang 3 tahun lepas..
nak kata ada penyakit aku alhamdulillah sihat..
korang rase ape masalahnye..
korang tau tak camne cara2 nak bagi badan berisi sikit yang tak memerlukan banyak modal..
kalau ade sudi2kan la share ye..
mintak tolong ni..hehehe..

ni aku..kurus kering kan..

Khamis, 9 Disember 2010

khas untuk anda semua..(baik korang tengok sebelum terlambat)

video ni aku ambik kat fb..
ade member yang post..
ni khas untuk member2 blog pulak..
sila dengar ye..
tak lama pun..2 minit 59 saat je..
aku upload video ni hanya untuk dijadikan nasihat kepada kita semua..
takde niat nak mengaibkan sape2..
just jadikan pedoman..
yang terase hati tengok video ni aku minta maaf banyak2..
yang baik jadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan..
enjoy it..
video

Rabu, 8 Disember 2010

yeah akhirnya exam dah abis..tapi....

yeay exam dah abis tadi..
tapi last paper tadi cam takleh dapat a je..hehehe..
tadi sebelum g exam tengok result untuk paper 3p..
lepas tengok tu terus down..
ada ke patut dapat b je..
terus takde mood nak jawab exam tadi..
nasib baik baru 1 paper result kuar..
rase2nye pointer sem ni jatuh lagi..
sem lepas baru je naik sikit..huhuhu..
ape2 pun sekarang dab boleh enjoy..
sambung study sem depan pulak..
hehehehehehe...

Isnin, 6 Disember 2010

bloglarian???




blog larian?
ditag oleh Bella :)
utk masok blog larian ni :)
sebenanye ape blog larian tu?
ha..meh klik sinie..Blog Larian :)
korunk gak bley tngok kat sinie..:)


ni slogannya.
saya suka berblogwalking kerana untuk menambah rakan-rakan dan meng-up-kan traffic blog yang lengang ni disamping tiada kerja yang nak wat..
nak tag :


Juz ade 6 syarat je nk join ni

1)  Letak banner ni dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com/ [DONE]

2)  Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)[DONE]

3)  Follow  Bloglarian[DONE]

4)  Tag 3 orang atau lebih rakan[DONE]

5)  sila beritahu rakan yang anda Tag memalui comment[DONE]

6)  Tinggalkan link post anda di comment entry ini...[DONE]
THEN

7)  peserta akan di listkan ke dalam BlogLarian mengikut turutan..

8)  tiada tarikh tutup buat masa ini

Sabtu, 4 Disember 2010

baca sebagai pedoman...

tengah duk tengok2 email yang lama2 terjumpa la email ni..
saje je nak kongsi kat blog ni..
yang baik jadikan teladan & yang buruk jadikan la sempadan..
email tu bermula camni..


Syttt..saya nak tanya satu soalan boleh tak? pernahkah kamu memancing
ikan? kalau tak pernah memancing pernahkah kamu melihat orang
memancing? kalau tak pernah lihat pun, bolehkah kamu bayangkan
seseorang sedang memancing?

baiklah, katakanlah kamu menemani seseorang yang sedang asyik
memancing. tiba-tiba mata kailnya disentap oleh seekor ikan dan dia
segera memutar pemutar tali pancing. sekali-sekala dia menghenjut-
henjut jorannya supaya mata kail semakin menyangkut mulut ikan.

akhirnya, ikan itu dapat dinaikkan keatas. terkedik-kedik ia dihujung
tali kail. kamu lihat pemancing itu tersenyum lebar. gembira benar
hatinya. kamu juga turut tersenyum kerana itu bermakna satu
kemenangan. kamu turut ghairah melihat pemancing itu cuba membebaskan
ikan daripada mata kailnya.
tiba-tiba, setelah dia melepaskan mata kail daripada mulut ikan, dia
mencampakkan kembali ikan itu kedalam air. eh, apa hal? kamu memandang
pemancing itu dengan seribu tanda tanya, tapi dia bersahaja seolah-
olah tindakannya itu tidak menimbulkan sebarang persolan.

kamu rasa apakah yang akan dirasai oleh ikan itu?bolehkah dia
menyambung hidup dengan mulutnya yang terluka atau mungkin juga isi
perutnya yang sudah robek?sudah tentu ia akan mengalami kesakitan
sebelum akhirnya mati. dengan mulut yang koyak dan perut yang robek,
ia tentu tidak dapat mencari makanan, untuk berenang pun mungkin ia
tidak mampu. ia mungkin disisihkan oleh kawan-kawan kerana sudah tidak
boleh aktif lagi.

begitulah juga, setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada
seseorang, setelah dia mula menyayangi kamu hendaklah kamu menjaga
hatinya. jangan sesekali terus meninggalkannya begitu sahajasebab dia
akan terluka oleh kenangan bersama kamu dan mungkin tidak dapat
melupakan segalanya selagi dia mengingati kamu.

sebab itu apabila kamu merelakan hati kamu untuk bercinta, seriuslah
dalam tindakan dan keputusan kamu itu, sebab jika kamu hanya main-
main, akan ada pihak yang menangis. tentu kamu dapat bayangkan betapa
sakit dan menderitanya ikan menjalani hidupnya setelah dilemparkan
kembali ke air. begitulah, alangkah sakitnya hidup bersama hati yang
robek kerana mengingati seseorang.

kamu kena faham, cinta pertama kamu akan kekal bersama kamu sehingga
akhir hayat kamu. ia ibarat gambar foto yang kamu ambil dan kamu
simpan dalam album. ia kekal disitu meskipun ada banyak lagi gambar
yang kamu ambil dan letakkan diatasnya.
cinta adalah fitrah manusia. TUHAN menjadikan cinta untuk memberi
keseronokan kepada hamba-hambaNYa menjalani hidup mereka, tapi tahukah
kamu lebih ramai orang menderita kerana cinta daripada yang berbahagia
kerana cinta.
kenapa jadi begitu??

jika kamu sedang bercinta sekarang ini, peliharalah hatinya dan
rencahilah cinta kamu dengan kejujuran, kesucian dan keikhlasan serta
dasarkan cinta kamu itu kerana TUHAN. hanya cinta yang begini akan
kekal, selainnya pasti menempuh jalan berliku da akhirnya menumpahkan
air mata kesedihan.

maka itu, saya juga hendak menasihati kamu jika kamu belum bersedia
untuk berlaku jujur janganlah bercinta dahulu. jika kamu belum
bersedia untuk setia janganlah cuba-cuba memberikan hati kepada orang
lain. sebab perbuatan yang begini akan hanya menghabiskan masa dan
membazirkan air mata.

saya juga ingin menyatakan, jika kamu memancing, teruslah ambil ikan
itu dan bawa pulang. kerana itu lebih baik daripada kamu memasukkannya
kembali ke dalam air kerana perbuatan kamu itu akan memulakan satu
derita.

Jumaat, 3 Disember 2010

award

Assalamualaikum semua..
1st nk ucapkan thanks to bella sebab sudi hadiahkan award ni..
ni la 1st time dapat award..hehehe..
ni la award nye..

dah dapat award mesti kena jawab soalan..
ni yang malas ni..hehe..

[Sila jelaskan kenapa anda suka berbelog?]
saya suka berblog pada mulanye hanya la untuk menghilangkan boring yang teramat sangat..tiba2 rasa macam best pulak berblog ni..hehehe..

[Apa motif anda tarik follower? Anda SUPERSTAR kah?]
takde motif pun..tarik pu tak pernah lagi ni..camne nak tarik ye??hehe 

 [Cerita sikit perangai anda:]
giler2 sikit..ape2pun sama je macam orang normal yang lain..hehe

[Pernah terfikir nak masuk magazine aka meuar-uarkan belog anda? Kenapa?]
tak pernah terfikir pun.best ke masuk megazine??hehe..

[Sila tembak blogger lain:]

Rabu, 1 Disember 2010

Genap sebulan..

hari ni genap sebulan usia blog aku ni..
terima kasih kepada semua yang menyokong n yang jadi follower..
teruskan menyokong n singgah2 la selalu ye..
blog ni memang tak best macam yang orang lain punye..
sebab tuan blog ni simple je..
wat ape2 pun benda yang simple je..hehehe
ok2..cukup2..
tak leh tulis panjang2 lg ni..
nak kena g study dulu..
esok ada exam lagi..
exam matematik..
my feveret subjek..hehehe..
subjek memang feveret tapi dapat carry mark hampeh..
rendah giler..
selamat study untuk diri sendiri dan sesiapa sahaja yang tengah study..
assalamualaikum..
gelagat bakal cikgu lepas jawab exam..hahahaha..


Jumaat, 26 November 2010

study hard...

Alhamdulillah dah abis 4 paper tadi..
ada 3 paper je lagi, minggu depan 2, minggu lagi depan 1..
minggu ni 4 paper tersilap strategi..
tak tau la markah nanti cmne..
harap2 la xde yang teruk sangat..
minggu ni giler punyer study..
sampai rumah nampak macam tongkang pecah...hahaha..
al maklum la 4 paper berturut2 dalam masa 3 hari..
otak dah hampir tepu..
malam ni hilangkan ketepuan otak dengan main futsal..
jom la sape nak ikut..
kat raja futsal, parit raja, batu pahat..
jom jom jom...
ni ada pic rumah aka tongkang pecah..hahaha...

camni la klu study last minit..
jangan tiru ye..hahaha..

Isnin, 22 November 2010

Bersiap sedia untuk berperang esok..

esok start exam..yahuuuuu!!!!!!!!
minggu ni ada 4 paper..rabu 1, khamis 1, jumaat 2..
minggu depan ada 2paper...rabu 1, jumaat 1..
minggu lagi depan dari minggu depan ada 1 paper..rabu 1 paper..
pastu merdeka..hahaha..
tapi takleh balik kampung lagi..
13 & 14 hb ada program pulak..
masa cuti ni la U nak kacau buat program..
macam la hari lain takleh buat..
kacau betul la..
apa2 pun sekarang ni masa untuk study..
study rajin2..jangan malas2..
kalau malas aku hempuk kepala atas meja..hahaha
akan berehat sebentar daripada berblog..
kawan2 semua wish me gud luck ye..
doakan kejayaanku..
terima kasih..
sayang kamu semua..
bye2..
Assalamualaikum..

Sabtu, 20 November 2010

english premier league highlights fixtures 14

ni ada beberapa highlights game epl semalam..yang best bila arsenal dan chelsea kalah..kena pulak liverpool menang..tidur dengan tersenyum semalam..hehe..enjoy it..

liverpool 3 - west ham 0
video

birmingham 1 - chelsea 0
video

arsenal 2 -tottenham 3
video

bolton wanderers 5 - newcastle united 1
video

manchester united 2 - wigan 0
video

game arsenal vs tottenham & liverpool vs west ham semalam memang best..rugi la sape2 tak tengok semalam..ok..sekian saja untuk kali ni..selamat menonton..

Khamis, 18 November 2010

Ehoza: Candid Photo Contest

kepada sesiapa yang suka gambar ini boleh la mengundi dengan cara "like" pada gambar ni kat wall ehoza.com pada facebook..sebelum tu anda kena like wall ehoza.com dulu..jom like ramai2..hehehe..sila klik pada gambar atau link kat bawah untuk ke wall ehoza.com..

http://www.facebook.com/ehozadotcom

Rabu, 17 November 2010

Kemeriahan Aidiladha

meriah juga aidladha kat batu pahat ni tapi tak la semeriah kat kampung halaman terengganu..apapun bersyukur la dengan nikmat yang diberi Allah S.W.T..ni ade sedikit gambar korban kat depan rumah..letih jugak hari ni tapi best..dapat pengalaman..camne sambutan kat tempat anda??meriah tak??








sape nk kepala lembu??hahahaha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...