Nuffnang ads

Nuffnang ads..klik je..tak kena bayar pun..

Khamis, 11 Ogos 2011

Wow..Lamar kekasih dengan cara unik

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

agak menarik..sape2 yang masih buntu memikirkan cara untuk melamar boleh mencuba..tapi kosnya agak mahal..dah la nanti nak kena bagi hantaran pun mahal..kering poket ni..hehehe..tu pun belum tentu lamaran diterima..kalau diterima macam ni ok la..hehehe..

QINGDAO, China - Seorang lelaki, Pang Kun memakai kostum lobak merah dan cermin mata hitam bersama 49 rakannya yang turut berpakaian untuk melamar teman wanitanya, Zhao Xinyu, lapor sebuah akhbar semalam.
Selepas menemui Xinyu di pusat beli-belah tempatan di sini pada Sabtu lalu, Kun memberi alasan hendak ke tandas agar dia dapat menukar pakaian.
Dia kemudian kembali sebagai lelaki lobak merah dengan ditemani rakan-rakannya. Rakan-rakannya mula menari dengan diiringi muzik yang kedengaran menerusi sistem pembesar suara pusat beli-belah.
Situasi itu mengejutkan kekasihnya dan rakan-rakannya.
Apabila muzik berhenti, rakaman suara Kun kedengaran menerusi sistem pembesar suara berkenaan.
"Enam bulan dahulu, kita mula berkenalan," kata suara itu. "Masih terpahat di hati saya bagaimana anda begitu segan semasa janji temu kita yang pertama, tentang saya merindui janji temu kita seterusnya dan perasaan saya apabila saya kali pertama menggenggam tangan kamu ketika kita menonton wayang."
Dia kemudian membuka kostumnya dan berlutut untuk melamar kekasihnya.
Orang ramai yang berada di sekitar mereka turut tersenyum apabila Xinyu menerima lamaran tersebut. Menurut Kun, dia mengambil masa tiga minggu untuk merancang aksi romantik itu. Kos lamaran itu dikatakan menelan belanja 100,000 yuan (RM47,076.41). - Agensi

p/s : wanita2 diluar sana adakah anda mahu kekasih anda melamar anda seperti ini??hehe


sumber : kosmo 

Rabu, 10 Ogos 2011

Kenangan Raya Di Perantauan..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

kenangan masa raya aidiladha kat rumah sewa kat parit raja johor..
1st time raya jauh dari family..
tinggal 3orang je yang beraya kat rumah sewa..
yang lain semua balik kampung beraya nga family..
ni la makanan pagi raya..
sungguh sadis kan..hehehe..


harap2 selepas ni takde dah macam ni..
raya pun makan roti bilis..hehehe..

Sabtu, 6 Ogos 2011

Kadar Zakat Mengikut Negeri..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

nasib baik tak berkulat lagi blog ni..
cuma bersawang sikit je..hehe..

selamat berpuasa semua..
jangan lupa bayar zakat nanti ye..
kat bawah ni ada kadar zakat mengikut negeri masing2..




Jumaat, 5 Ogos 2011

Jurutera mengaku tipu kajian Internet Explorer

VANCOUVER, Kanada - Satu kajian terbaharu yang menyatakan bahawa pengguna perisian komputer Internet Explorer (IE) memiliki kecerdasan intelektual (IQ) rendah sebenarnya satu penipuan, lapor sebuah akhbar semalam.

Kajian tersebut yang mendakwa bahawa pengguna IE adalah bodoh dijalankan oleh sebuah firma Kanada, AptiQuant.

IE merupakan perisian enjin carian Internet keluaran firma Microsoft yang diasaskan oleh orang kedua terkaya di dunia, Bill Gates.

Penipuan itu terbongkar selepas sebuah laman berita perniagaan, Computer Business Review (CBR) mendapati laman web AptiQuant mengandungi imej dan teks yang sama dengan sebuah firma penyelidikan dikenali sebagai Central Test.

Pembohongan itu jelas terbukti apabila CBR menerima kenyataan daripada Central Test menyatakan, ia tidak tahu tentang AptiQuant walaupun kedua-dua syarikat memiliki banyak persamaan.

Seorang jurutera web kemudian mengaku melakukan penipuan tersebut kerana dia berasa kecewa dengan IE.

"Saya amat kecewa dengan IE kerana cuma satu versi perisian tersebut boleh digunakan pada sesuatu masa untuk menguji laman web," kata lelaki tersebut.

"Saya kemudian menciptakan helah itu untuk meyakinkan orang lain supaya berhenti menggunakan IE," tambahnya. - Agensi

sumber : kosmo

Selasa, 2 Ogos 2011

Kajian dapati pengguna Internet Explorer miliki IQ yang rendah


NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Satu kajian baharu mendapati para pengguna perisian Internet Explorer (IE) adalah bodoh kerana mereka memiliki purata tahap kecerdasan intelektual (IQ) cuma 80, lapor sebuah akhbar semalam.

Internet Explorer (IE) yang mula digunakan pada awal 1990-an merupakan sistem operasi komputer popular ciptaan firma Microsoft yang diterajui bilionair, Bill Gates.

Kajian tersebut dilakukan oleh firma perunding Kanada, AptiQuant yang menguji 101,326 orang berusia 16 tahun dan ke atas dari pelbagai negara termasuk AS, Kanada, Britain, Australia serta New Zealand.
Mereka diminta mengambil ujian IQ manakala sistem operasi dan lokasi komputer mereka direkodkan menerusi alamat protokol Internet (IP).

Kajian mendapati mereka yang menggunakan IE rata-ratanya hanya memiliki IQ cuma sekadar 80.
Menurut skala IQ, kepintaran manusia normal ialah 100 manakala angka 80 dan ke bawah menunjukkan seseorang itu mengalami terencat akal.

Kajian sama mendapati pengguna sistem operasi Firefox atau Google Chrome memiliki IQ melepasi tahap normal iaitu sekitar 110.

Pengguna sistem operasi Opera atau Camino dikategorikan sebagai paling bijak dengan tahap IQ sekitar 120.
Kajian tersebut merumuskan bahawa IE masih popular dalam kalangan jutaan pengguna kerana ia mudah dan seseorang itu tidak memerlukan IQ yang tinggi untuk menggunankannya.


p/s : nasib baik la aku tak guna IE ni..guna firefox n google chrome je..kalau x mesti tergolong dalam glongan IQ rendah..hehehe..tapi kajian ni tak tepat pun..


Sumber : Kosmo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...